Nyhedsbrev
Indtast dit navn og din e-mail nedenfor, hvis du ønsker at modtage vores nyhedsbrev.

Kultur


Kulturhistorien

Vestjylland er ikke en udpræget herregårdsegn, men herregårdene Nr. Vosborg (billedet), Rysensteen, Skærum Mølle, Ulfsund, Udstrup og Pallisbjerg præger endnu landskabet ved Nissum Fjord og er en del af den fælles kulturarv.

Jægere, fiskere og landmænd har altid høstet af naturens rigdomme i fjorden og på de omkringliggende arealer. For eksempel ænder, gæs, laks, hø og tækkerør. Græsset slås stadigt som en del af naturplejen, men høet køres ikke længere hjem ad hjulspor i fjordbunden, ligesom færge og pramsejladsen over fjorden for længst er indstillet. Traditionen med at bjærge tækkerør i rørskoven rundt om fjorden lever endnu, ligesom jagt og fiskeri fortsat betyder meget; dog mest som fritidsfornøjelse.

Gæster er velkomne.

På attraktioner som Strandingsmuseet St. George ved slusen i Thorsminde er der mulighed for at søge inden døre og fordybe sig i vestkystens ofte dramatiske historie. Det maritime museum rummer tusindvis af genstande fra de to engelske linjeskibe, St. George og Defence, der strandede og forliste ved Thorsminde juleaftensnat 1811. Mellem 1300 og 1400 mand omkom ved forliset, der også markeres med en mindesten syd for Thorsminde (billedet). Strandingsmuseet fortæller også historien om de store søslag i Nordsøen under 1. Verdenskrig.

Lokale kunstnere, kunsthåndværkere, spisesteder, campingpladser og sommerhusudlejere tager godt imod egnens gæster, og der er året rundt en række guidede ture ud i naturen ved Nissum Fjord.

Læs mere om Nissum Fjords historie her.

Nissum Fjord 2014  |  Stabyvej 73  |  6990  Ulfborg  |  9749 5241  |  info@nissumfjord.dk